Systeem opstellingen

Wil je meer vervulling in je leven? Wil je meer op je rechtmatige plek in een systeem komen te staan? Wil je meer helderheid krijgen waarom je binnen je familie of binnen je werk of anders steeds tegen hetzelfde aanloopt wat frustrerend is. Kom dan een individuele systeem opstelling doen.

Wat maakt systeem opstellingen zo speciaal?

Opstellingen zorgen ervoor dat je leert kijken in je eigen kristallen bol.

Je spreekt jouw onderbewuste aan om bewuster te gaan leven.Durf een onbekende reis te maken.

Een opstelling brengt opluchting, verlichting en ruimte. Het gaat om het voelen wat juist voor jou is ipv het te bedenken.

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen, of onze vriendenkringen. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in deze systemen. We hebben deze bekrachtigende, maar vaak genoeg ook beperkende patronen meegenomen, vaak uit loyaliteit.

Systeemopstellingen is een methode om de onzichtbare onbewuste processen in jouw systeem te laten zien. Je ziet verbanden die je eerder niet zag of kende, waardoor je ineens begrijpt hoe het zit en wat jou verder zou kunnen helpen. Het onverklaarbare wordt hierdoor verklaarbaar.

Verhelderend: Via een systeemopstelling kom je te weten waar de hindernis zit.Maar een opstelling toont niet alleen wat werkzaam is onder de oppervlakte. Een opstelling is ook een aanzet tot herstel of verandering. Een opstelling laat zien wat er speelt met de bijbehorende spanningen, pijn en frustatraties.

MIjn manier: Ik heb t vermogen om zeer makkelijk te schakelen op de verschillende plekken en deze in te voelen en te vertalen. Ook ga ik intuitief naar het knelpunt en met behulp van mijn "onzichtbare begeleiders' weet ik dit voor jou (en in samenspraak met jou) te transformeren.

Systeemopstellingen geven verder een diepgaand inzicht in oude onbewuste patronen die je leven beheersen en die soms door generaties heen worden overgedragen. Vele mensen hebben de ervaring dat, ondanks talrijke therapieën gevolgd te hebben, ze nog steeds botsen op dezelfde patronen. Opstellingen kunnen op dat vlak vaak voor een beginnende doorbraak zorgen.

Systemisch werk is een krachtige methode die meer en meer opgang vindt in zowel bedrijven als binnen het therapeutisch werk. 

Een aantal wetmatigheden spelen hierbij een belangrijke rol.

 • Iedereen heeft recht op zijn/haar plek
  • Je kan niemand uitsluiten uit het systeem of er komt iets in onbalans.
  • Vb. de vader of moeder kunnen er emotioneel of fysiek niet zijn in het gezin.
 • In het systeem is een zekere rangorde gerespecteerd
  • Na de vader en de moeder, komt de eerst geborenem, dan de tweede etc
  • Of in een werksituatie is er een onbalans als de leider zijn verantwoordelijkheid niet neemt of zich als leider niet kan manifesteren.
 • Veel, zo niet alles gebeurt uit loyaliteit
  • Een voorbeeld hiervan is dat kinderen uit liefde en loyaliteit de schuld of verdriet dragen van de ouders
  • Dat veel mensen iets op zich nemen dat niet van hun is, uit liefde voor het systeem.
 • Geven en nemen dienen in evenwicht te zijn

Echter de Ouders dienen te geven aan de kinderen, anders kunnen de kinderen niet geven aan hun eigen kinderen later.

75 min  € 85,- (evt 1 representant mag je meenemen, hoeft niet)

Het is mogelijk om met 2 dlnrs achter elkaar een opstelling te doen (€ 160 euro) Eerst voor de ene en dan voor de andere. Dit gebeurt vaker met familie leden die het goed met elkaar vinden, of met met goede vrienden etc. Zo help je elkaar om meer rust en verlichting te krijgen. Dit kan ook bij jou thuis plaatsvinden (reiskosten a 35 euro) komen er dan nog bij. Max 1 uur van Rotterdam vandaan.

Neem contact met mij op als je vragen hebt: info@helenastruikconnectie.com of app mij: +31624864559

Of kijk op de pagina Diensten als je ook overige diensten wil bekijken.😃