Transformeren overtuigingen

Wat is een beperkende overtuiging?
Een beperkende overtuiging kan ontstaan als men een ‘verkeerde’ conclusie trekt in een bepaalde situatie. Een conclusie waar je zo in gelooft, of die je zo vaak gehoord dat het een overtuiging wordt. ‘Verkeerd’ moet hier gelezen worden dat deze overtuiging jezelf kan belemmeren of beperken in een bepaalde situatie.
Deze belemmerende overtuigingen worden vaak door het thuis, vriendenkringen of door je omgeving gevormd of meegegeven. Ze sluipen vaak, veelal onbewust, in je leven. Een paar voorbeeldjes: Wie heeft er als kind nog nooit gehoord dat een van de ouders zei:” Het geld groeit niet op mijn rug”. Of, als je vroeger gepest werd op school, kan je een overtuiging gecreëerd hebben dat ‘je er niet bij hoort’.
Heeft een beperkende overtuiging dan invloed op je gedrag? Jazeker, waar jij in gelooft, dat zal je vinden. In jouw leven filter je nl informatie op basis van wat jij (on)bewust gelooft. Als jij gelooft dat mensen jou niet zien staan, dan ga jij dit ook zo ervaren. Als we dit wat doortrekken leef jij daardoor misschien niet het leven dat je graag wou hebben. Je leeft dan onder je potentieel. Je leeft met een beperkende
overtuiging. Er zijn zo wel wat overtuigingen die je kunnen beperken zoals:
 waarom heb ik het gevoel dat ik er niet bij hoor
 ik ben niet belangrijk 
 niemand zit op mij te wachten
 dit is mij niet gegund
 ik verdien niet beter
 … en nog zo veel meer

De meeste mensen staan er niet bij stil dat onze onbewuste patronen meer dan 90 % van ons gedrag aansturen. Veel van deze angsten en belemmerende overtuigingen werden dan ook onbewust gegenereerd. Ze leven wat hun eigen leven en komen dan naar boven net wanneer je ze niet kunt gebruiken. 
Hoe raak je af van een belemmerende overtuiging?
Overtuigingen bestaan uit emotie, herinneringen, … Stel dat je je conclusie wijzigt met betrekking tot een bepaalde situatie, dan verander je de instelling of ‘setpoint’ in je brein. Als je je setpoint verandert, kijk je er daarna anders tegen aan. Je bent dan bevrijd van de belemmering of van de beperking. De beperkende overtuiging is opgeruimd en je kan het leven leiden dat je wilt.

Ik heb al vele mensen begeleid in het bovenhalen van hun beperkende overtuigingen, en in het ontdekken van de diepere lagen die in hen zitten en die hen remmen in hun dagelijks leven. Het is als het ware een duik in jouw onderbewuste. In alle veiligheid traceren we een remmende overtuiging en buigen of transformeren we deze samen zodat je hiervan bevrijd bent. Het resultaat laat dan niet lang op zich wachten : bvb mensen zien jou wel staan, je voelt dat je er opnieuw bijhoort, of dat geld geen belemmering meer is. Wanneer jij je beperkende overtuigingen in de kern verandert, verandert ook jouw
realiteit. Je voelt/merkt het meteen en het fantastische is… het is blijvend!

Kijk op de pagina Aanbod voor de prijzen online of live.

Mail (info@helenastruikconnectie.com) of app mij: 0624864559😃