Blog

Feng Shui, de eeuwenoude filosofie en energie systeem.

Hier heb ik veel mee gedaan en deel ik graag met jou. Het is zulk interessante materie. Als je Feng-Shui vertaalt, kom je uit op iets als wind en water.

Dit zijn 2 natuurverschijnselen die van invloed zijn op de stroming van energie. Energie is overal om ons heen, en in een ruimte kan deze energie zich bundelen en een blokkade vormen. De inrichting van je ruimte, woning, kantoor, etc. is dus bepalend voor de stroming van de energie. Feng-Shui richt zich op een harmonisch geheel van de leefomgeving met natuurlijke vormen, iets wat je in deze tijd steeds minder ziet: de meeste voorwerpen en vormen zijn door de mens gemaakt. Door met Feng-Shui bezig te zijn kun je het geheel wel in harmonie met elkaar brengen en daardoor dus weer positiever in het leven staan.

 De Law of Attraction en Feng Shui

Deze Law of Attraction wet, ook wel bekend als de wet van aantrekkingskracht, gaat uit van het principe ‘like attracts, like principe’. Het betekent dat het gelijke het gelijke aantrekt. Datgene waarop jij je focust, dat komt je toe. Het is dus eigenlijk ook een wet van aantrekken en afstoten. Ze zeggen wel dat Feng Shui 1/3 deel uitmaakt van deze Law of Attraction.  Ze noemen het ook wel  Earth luck. Dit houdt in dat als je Feng Shui juist toepast in jouw omgeving je dit 1/3 van jouw  Law of Atrraction verhoogt. De andere 2 zijn Spiritual Luck en Human Luck.

De universele “law of attraction” bestaat uit 3 delen:

 1.   Spiritual Luck, de lessen waarmee je geboren bent 2.   Human Luck. Dus hoe je denkt, hoe je voelt en je acties. Wat doe je om je eigen geluk te bevorderen. 3.   Je Earth Luck. Je omgeving die constant invloed op je uitoefent. Dit veranderen heeft groot effect op je. Dit zit ook veel in je onderbewuste. Je omgeving beinvloedt je onderbewuste. Het kan dit ook echt blokken. Bv door bepaalde afbeeldingen die je onbewust blokken. Dit is o.a. te leren via Feng Shui.

Belangrijk is om in alignment te komen met deze 3 delen.

Feng Shui helpt je om jezelf en je ziel lessen over je succes, gezondheid, relaties en je spirituele wijsheid beter te begrijpen. Verder helpt dit om je nieuwe tools te geven zodat je Law of Atrraction resultaten beter uitkomen.

Het helpt je beter te connecten met het Universum, maar ook hoe de 4 levensgebieden (Succes, Relaties, Gezondheid en Wijsheid) beter voor jou gaan werken. Het helpt je tevens om meer geld in je leven te laten flowen. Deze Feng Shui opzet ondersteunt jou om je dromen over succes sneller en met meer gemak te laten uitkomen.

De impact van Feng shui word je duidelijk als je hier mee gaat werken.

Je omgeving beinvloedt je mind (bewust en onbewust) alsmede daardoor de Law Of Attraction en de resultaten die hieruit voorvloeien

Onbewuste angsten en overtuigingen

Voor me zelf ruim ik ook nog steeds onbewuste remmende overtuigingen op. Wanneer angsten, emotionele blokkades en belemmerende overtuigingen je leven beheersen dan ben je meer bezig met de problemen, die deze berg aan emotionele “rotzooi” veroorzaakt, dan met wat je wilt bereiken in het leven.Iemand die bang is om te falen zal b.v. niet naar een nieuwe baan solliciteren, bang dat het mis zal gaan. Iemand met een negatief zelfbeeld zal weinig zelfvertrouwen hebben of afweermechanismen in werking zetten (b.v. boos worden, of zichzelf overschreeuwen) om dit te verhullen. Angst en belemmerende overtuigingen zijn slechte raadgevers. En in feite regeren ze over veel van onze gedragingen. Zoals de meesten inmiddels weten regeren onze onbewuste patronen meer dan 90 procent van je gedrag.

Veel van deze angsten en belemmerende overtuigingen zijn onbewust. Ze leven hun eigen leven en komen naar boven net wanneer je ze niet kunt gebruiken. 

Overtuigingen bestaan uit emotie, memory , change the memory…dat is het belangrijkste: om je setpoint te veranderen. Schrijf je verleden over!  Je brein wil graag jou veilig houden,Je brein lijkt op een thermostaat, die zichzelf reguleert…Het is dus zaak ze te herkennen en op te ruimen. Dan pas kun je het leven leiden dat je wilt.

Voorbeelden van angsten en belemmerende overtuigingen vind je op de homepagina   Home onder het kopje transformeren overtuigingen

 Naast belemmerende overtuigingen zijn er natuurlijk ook overtuigingen die je dienen in de vorm van positieve en bekrachtigende overtuigingen. Deze wil je natuurlijk behouden.

De verschillende talen van de man en vrouw

De meeste gehoorde klacht van vrouwen over mannen is dat ze niet luisteren. Zij wil medeleven en hij wil oplossen. Hij raakt hiervan in de war als de vrouw deze daad van liefde niet weet te waarderen. Hij begrijpt maar niet dat zij alleen maar wil dat hij naar haar luistert zonder iets te moeten doen.

De meeste gehoorde klacht van mannen over vrouwen is dat vrouwen hen altijd willen veranderen. Zij vormt het opvoedingscomité en hij is het doelwit. Hij voelt zich overheerst. Hij wil alleen maar dat zij hem accepteert.

Een man wil wel veranderen als hij het gevoel heeft dat hij niet wordt gezien als de oorzaak maar als een oplossing van een probleem.

Mannen maken ruzie om het recht op vrijheid, en vrouwen op het recht om van streek te zijn. Mannen willen ruimte en vrouwen willen begrip.

Mannen zeggen niet vaak het spijt me, omdat dit betekent in hun wereld dat ze iets fouts hebben gedaan. Vrouwen zeggen met het spijt me; ik trek me je gevoelens aan.

De meeste ruzies escaleren wanneer een man de gevoelens van een vrouw begint te ontkennen en zij daarop met afkeuring reageert. Als een man oefent in het serieus nemen van de gevoelens van zijn vrouw en de vrouw heeft geleerd haar gevoelens directer te uiten zonder daarbij afkeuring aan de man te geven, betekent minder ruzie en meer liefde en vertrouwen. Maar daar is wel oefening voor nodig, veel oefening! En soms een duwtje in de rug van een relatiecoach.

ASTRALE HYGIENE

Oefening: reiniging auraveld

Zelf heb ik hier nog steeds veel aan. Een soort van Astale Hygiene. Ik doen het nu zelfs heel snel en door het oefenen voel ik al heel snel waar het "euvel" zit.

Om het voor iedereen toepasbaar te maken om je zelf energetisch te reinigen, heb ik een audiofragment gemaakt, zodat je dit altijd voor ca 6 min kan doen.

We nemen allemaal zonder dat we het beseffen energieen van elkaar over. Soms fijn soms helemaal niet fijn.

Voel jij je ineens  moe, raar of beetje down?

Deze eenvoudige, korte en doeltreffende oefening is om je auraveld te reinigen van ongewenste energieën.

Het is net als tandenpoetsen, iets wat je ook elke dag even doet. Simpel, doeltreffend en verfrissend. .

 

Hier is ook een audiofragment van. Wil je deze gratis ontvangen, stuur dan mij hieronder je mailadres.